Om våre tjenester - FAQ
Velkommen til vår FAQ-side hvor du finner svar på de vanligste spørsmålene om våre tjenester og produkter. Her gir vi innsikt i hvordan vi jobber for å beskytte det marine miljøet samtidig som vi tilbyr effektive løsninger for dine marine prosjekter. Enten du lurer på installasjonen av siltgardiner, effektiviteten til boblegardiner eller våre miljøovervåkingsmetoder, finner du svarene her. Utforsk våre detaljerte svar for å få en dypere forståelse av hvordan WAENS kan hjelpe deg i ditt neste prosjekt.
En siltgardin er en flytende barriere som brukes for å begrense spredning av sediment og andre partikler i vann under bygge- og anleggsprosjekter nær eller i vassdrag. Den består av et geotekstil som er både permeabelt og slitesterkt, som henge vertikalt i vannet fra et flyterør/slange på overflaten og ned til bunnen der den holdes nede med en tung kjetting.
Siltgardinen fungerer ved fysisk å blokkere og fange partikler samtidig som det lar vann passere gjennom stoffet. Dette reduserer turbiditet (uklarhet i vannet) og hindrer sediment i å spre seg, noe som er viktig for å beskytte vannkvaliteten og livet i havet. Siltgardiner er et effektivt verktøy for å møte miljøkrav og minimere den økologiske påvirkningen av byggeprosjekter i og rundt vannmiljøer.
Boblegardiner er luftrør/slanger som senkes ned i vannet, vanligvis til bunnen. De har dyser som når det settes på lufttrykk frigjør store mengder fine luftbobler som sakte stiger opp gjennom vannsøylen.
Ved sprengning og pelearbeid under vann: Boblegardiner reduserer trykkbølgene som beveger seg gjennom vannet betydelig, og beskytter livet i havet mot skader forårsaket av trykkbølgene.
For å begrense partikkelspredning når det ikke er egnet med siltgardiner. Hvis det er for store dyp, mye strøm eller behov for passasje av båter/skip, er boblegardiner et alternativ til sitlgardiner som tiltak for å begrense siltspredning.
For å holde det isfritt. Boblegardiner kan brukes til å holde det isfritt i havner, ved kraftverk eller i farleder.
Ved å bruke boblegardiner kan man effektivt beskytte både havmiljøet og møte strenge miljøkrav og forskrifter.
Det installeres flytende målebøyer med sensorer. Multisensor for vannkvalitetsovervåking med enkel sensorport utstyrt med en turbiditetssensor, og innebygd temperatursensor er standard, men det kan også måles andre kjemiske og fysiske forhold, som f.eks strømstyrke. Instrumentet leverer turbiditetsmålinger med god nøyaktighet og krever lite vedlikehold.
Bøyene har datalogger med GPRS og innebygd SIM-kort.
Alle data blir presentert via en sikker web-løsning der brukere får sitt eget brukernavn og passord. Hver enkelt bruker mulighet til å se sanntidsdata fra alle sensorer som benyttes i prosjektet. Løsningen har overvåking av tekniske funksjoner, logg av hendelser mm. Videre kan det legges opp definerte grenseverdier for alarmer til SMS eller e-post.
WAENS er forpliktet til å beskytte det marine miljøet, det inkluderer bruk av miljøvennlige materialer i alle våre produkter. Vi bruker materialer som minimerer miljøpåvirkningen samtidig som produktets kvalitet og funksjon opprettholdes.
Våre siltgardiner og boblegardiner er laget av høykvalitets geotekstiler og andre komponenter er holdbare og effektive uten å skade vannmiljøet. Disse materialene er nøye testet for å sikre at de ikke slipper ut skadelige stoffer i vannet, og hovedelementene i installasjonene er resirkulerbare materialer.
Luftforsyning til boblegardiner er ISO 8573-1 CLASS 0 helt oljefrie kompressor med elektrisk drift der det er mulig.
Vi tilbyr demontering og gjenbruk/resirkulering av produktene som en tjeneste.
Entreprenører og andre kunder med erfarent personell kan få levert produktene prefabrikert til sitt anlegg, og installere dem selv. Det medfølger da en installasjonsanvisning. Det vil alltid kreves en mindre arbeidsbåt på plass. Ved ukjente eller mer utsatte forhold i sjøområdet anbefales å bruke WAENS personell til installasjonen, som har maritim kompetanse, erfaring med produktene og kan tilpasse installasjonen til forholdene.
Værforhold spiller en viktig rolle i både installasjon og funksjon på våre produkter, som siltgardiner og boblegardiner. Vi i WAENS tar hensyn til flere forhold på stedet for å sikre optimal ytelse og sikkerhet:
Sterk vind kan komplisere montering av siltgardiner, spesielt når det gjelder plassering og sikring av dem riktig. Vind kan også påvirke plasseringen og effektiviteten til gardinene når de er installert.
Strøm og bølger, som ofte påvirkes av værforhold, kan påvirke hvor effektivt gardinene våre kan inneholde og kontrollere partikler eller forurensninger. Sterke strømmer eller høye bølger kan kreve ekstra forankring eller spesielle installasjonsteknikker for å sikre stabilitet.
Vannstandsvariasjon kan påvirke monteringen for siltgardiner . Flo og fjære, flom og strømforhold må det tas hensyn til ved installasjonen for å unngå skader.
Pågroing av alger, skjell og lignende, samt gradvis tetting av porene i tekstilet vil kunne redusere levetiden for siltgardinen. Vi kan da tilby bytte av tekstil men gjenbruk av øvrige element i siltgardinen.
Alle påkjenninger fra disse faktorene vil påføre slitasje og påvirke levetiden for siltgardinene. For å møte disse utfordringene planlegger og tilpasser vi nøye våre installasjonsmetoder basert på nåværende og varslede værforhold. Vi kan også utføre inspeksjoner og vedlikehold for å sikre at produktene våre yter optimalt uavhengig av værforhold.
Under kan du laste ned mer detaljerte generelle beskrivelser av noen av tjenestene: